Yüz Tipine Uygun Şapka Modelleri

Doğru kombinleri oluşturmak, oldukça titiz bir çalışmayı gerektirdiği için pek çok kimse, kombin oluştururken detaylara önem verir. Bu durum, yüz tipine uygun şapka modelleri konusuna hassas bir şekilde yaklaşılmasını mümkün kıldığı için hangi yüz tipine nasıl bir şapka modelinin uygun olduğu, merak edilen konulardan biridir.

Bilindiği üzere birbirinden farklı yüz tipleri bulunmakta ve bu yüz tiplerinin her biri, kendine çeşitli özelliklere sahip olmaktadır. Bu durum, başarılı kombinler yüz tipine uygun şapka modellerinin tercih edilmesini zorunlu kılarak şapka seçiminde kişilerin bu hususa dikkat etmesine neden olmaktadır. Peki ama yüz tipine uygun şapka modelleri nelerdir ve bu konuda bilinmesi gerekenler nelerdir?

Yüz Tipine Uygun Şapka Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Yüz tiplerine en uygun şapka modelini satın almak isteyen kişilerin, yüz tipini belirlemesi gerekmekte olup bu durum, kreatif kombinler oluşmasını olanaklı hale getirmektedir. Yüz tipine uygun şapka modeli için dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?

Oval yüz hatlarına sahip olan kişilerin tercih etmesi gereken şapka modelleri fötr ya da panama model şapkalardır. Bunun yanı sıra oval yüz hatlı kişilerin kovboy şapkaları ile de muhteşem ve göz alıcı kombinler oluşturabileceklerini ifade edebiliriz. Yuvarlak yüz hatlarına sahip kişiler ise beyzbol şapkalarını tercih edebilir. Bununla birlikte fötr şapkalar veya yüksek tepeli şapkaların da başarılı kombin oluşturabileceği bilinmektedir.

Yüz Tipine Uygun Şapka Modelleri

Daha önce de belirttiğimiz üzere yüz tipine uygun şapka modeli konusunda yüz tiplerinin belirlenmesi gerekir. Bu kapsamda hangi yüz şeklinin nasıl bir şapka modeli tercih edebileceğini aşağıdaki gibi sıralamak olanaklıdır:

  • Oval yüz hatları:Panama şapkalar, fötr şapkaları, kovboy şapkaları
  • Yuvarlak yüz hatları:Beyzbol şapkaları, yüksek tepeli şapkalar, fötr şapkaları
  • Kare yüz hatları:Bowler şapka modeli
  • Kalp şekli yüz hatları:Bowler şapka modeli, melon şapkalar

Göz alıcı kombinler oluşturmak isteyen kişiler, yüz tipine en uygun şapka modeli kapsamında yer alan şapkaları tercih ederek kombinlerini oluşturduklarında şık ve zarif bir görüntüye ulaşabilmektedir.

Alın Genişliğine Göre Şapka Modelleri

Geniş alın ve dar bir çeneye sahip kişilerin alınlarını kapatan şapka modellerini tercih etmesi uygun olacaktır. Bunun yanı sıra geniş alın ve geniş çene bölgesine sahip olanların alna doğru düşen şapka modelleri ya da geniş kalıplı şapka modellerini kullanması gerekmektedir. Alın genişliğine göre şapka modelleri kapsamında kısa alın yapısına uygun modellerin de bulunduğunu ifade edebiliriz. Fötr şapkalar ya da geniş kalıp modeline sahip şapkaların, kısa alın yapısına sahip kişiler için en uygun şapka modelleri olduğunu belirtebiliriz.

Kare ve Kalp Yüz Tipleri için Şapka Modelleri

Kare yüz hatlarında Bowler şapka modeli, kalp şekli yüz hatlarında melon ya da Bowler şapka modeli en iyi seçim olacaktır. Sizler de yüz tipine uygun şapka modeli seçerek tarzınızı başarılı bir şekilde yansıtma şansı elde edebilirsiniz.

Bu Yazıyı Paylaşmak İster misiniz ?
Kategoriler
Blog
Telefon Sipariş
Telefon Sipariş
E-Bülten
İndirimli ürünler ve fırsatlardan ilk önce siz haberdar olmak istermisiniz?
softtr® | Profesyonel E-Ticaret Sistemleri ile hazırlanmıştır.