Fötr Şapka

Fötr Şapka, yumuşak bir sipere ve girintili bir üst kısma sahiptir. Tepeden aşağı doğru uzanarak kıvrılan bir sipere ve her iki taraftan da bastırılarak oluşturulan bir üst girintiye sahiptir.

Standart taç yüksekliği 11 cm.

FÖTR ŞAPKA TARİHİ

Fötr kavramı, ilk defa 1891 gibi erken bir tarihte kullanıldı.

20. yüzyıl başlarında Fötr Şapka, şıklığı, kullananın başını rüzgardan ve güneşten koruması ve kullanılmadığı zaman katlanabilmesi gerçeğiyle şehirlerde popülerlik kazanmıştı.

Fötr Şapkanın popülerleşmesi çok sayıda farklı tarzın ortaya çıkmasını sağladı. Fötr şapka çok çeşitli renkleri bulunabilmekte, ancak beyaz, siyah, bej ve kahve en popüler olanlardır.

Michael Jackson tarafından adlandırılan bir şapka olmuştur. Adıyla özdeşleşmiştir. Bu yüzden  Michael Jackson Şapkası olarak da adlandırılabilir.

FÖTR ŞAPKA KULLANIMI

Fötr Şapka, tarz olarak her yaş ve her cins rahatlıkla kullanabildiği için çok tercih edilen bir şapka türüdür. Cinsiyet fark etmediği için unisex şapka modelidir. 

Kullanılan malzeme genellikle hasırdır. Kumaş ve deri ile üretilen modelleri de mevcuttur. Kalıp bir şapka olduğu için bedenlere göre üretimi yapılır.

Kullanılan malzemeye göre her mevsim kullanılması mümkündür. 

Çevre genişliği olarak daha geniş üretilen modeline Panama Fötr Şapka denilmektedir.

fötr şapka

Bu Yazıyı Paylaşmak İster misiniz ?
Kategoriler
Blog
Telefon Sipariş
Telefon Sipariş
E-Bülten
İndirimli ürünler ve fırsatlardan ilk önce siz haberdar olmak istermisiniz?
softtr® | Profesyonel E-Ticaret Sistemleri ile hazırlanmıştır.